Månadens profil

  • 17 feb 2024

image: Månadens profil

Månadens profil är en snabbspringande man boende i skogarna utanför Bor. Under de senaste året har han allt som oftast dykt upp på våra gemensamma träningar på tisdagar.

Lås oss presentera ingen mindre än Stefan Winterqvist

Vem är du?

Stefan Winterqvist bor utanför Bor i stort sett hela livet förutom 6-7 år där jag testade livet i Värnamo. Stort intresse för jakt med den egna hunden (drever). På våren och sommar tar vi gärna och åker ut med våran husvagn. Har nu på senare tid fått tillbaka intresse för löpningen. Tränade en del löpning när jag var 25-30. Fick sen en nytändning 2018 och tränade med BGMS i Bor som tyvärr efter 1,5 år tog slut efter för få deltagare, testade därefter lite cykel men tyckte det tog för mycket tid och kände att jag ville ge löpningen en chans till. Kontaktade ALK och kom med på deras löppass och fick mersmak på deras gemenskap och sedan har det bara fortsatt.

Ålder?

45 år ung. Känner inte mig så gammal, när mina föräldrar var i min ålder tyckte man att dom va "jättegamla"

Yrke?

Tekniker på Inneklimat. Mestadels av tiden består av driftsättning av ventilationsaggregat och injustering luftflöden, även certifierad OVK besiktnings man.

Familj?

Fru och 2 barn 12 och 10 år gamla, så det blir inte mycket tid över för mer aktiviteter, dotter som spelar volleyboll och son som spelar ishockey där jag även deltar som hjälptränare.

Meriter och personliga rekord

10 km 39,32, Halvmaraton 1,27:14

Träning

Fortsätta så mycket som möjligt med träningen när tid finns, tisdagens pass missar jag gärna inte. Försöka få in lite mer intervaller för farten.

Målsättning 2024?

Sänka mitt personbästa på 10 km under 39 minuter och göra några fler halvmaraton gärna med tider under 1.30

Vad ser du för fördelar med att vara medlem i ALK?

Framförallt gemenskapen med samma intresse löpningen, och på den mörka och kalla perioden på året är draghjälpen bra för att komma iväg på träningen.

Något som kan utvecklas i klubben?

Tycker nog att det är bra för stunden. Hade varit kul och fått in lite yngre personer som komplement till oss äldre (skratt)

Bästa löparminnet?

Hoppas inte det har hänt än! Göteborgsvarvet är kul med stort antal deltagare och den stora folkfesten runt omkring.

Främsta egenskap som löpare?

Ganska allsidig men löpningen i nerförsbacke passar mig perfekt där samlar jag energi.

Sämsta egenskap som löpare

Alldeles för svag i benen så löpningen uppför är tar lika mycket energi som jag samlar på mig nerför. Skulle behöva lite mer pannben för att hålla ihop sista delen på tävlingar.

Tack för pratstunden Stefan

Vi önskar dig stort lycka till under säsongen 2024