Wärnamomilen 2024

• 5 maj 2024

image: Wärnamomilen 2024

Traditionsenligt erbjöd WSK tävling första helgen i maj- där 23 st sprang för ALK runt osudden i sol och värme.

Flera bra prestationer sågs under dagen där ibland paren Park och Krusell som placerade sig högt. Bland herrarna var det idag Viktor Park som hade mest bråttom och tog en 2:a plats på 36,06 med Fredrik Bolmstrand mindre än en minut efter och därmed tog en 4:e plats. På 5:e plats var det ytterligare en ALKare Gustav Krusell, han har uppvisat god form det senaste bara två veckor sedan på ljusevekamilen nu hoppas vi han får förbli skadefri. Jacob Ohlsson är tillbaka efter en tids skade bekymmer och gör en bra tid. Nu blir nästa uppladdning inför stockholm marathon. Även David Peterson gjorde ett bra lopp och kom in under 40 min.

En tajt loppstrid sågs mellan Stefan Winterqvist och Jonas Davidsson där Winterqvist van med 3 sek. Inte långt efter kom Daniel Karlsson in i mål. Stefan Pettersson fortsätter att vara en trogen löpare av wärnamomilen. Johan Olsson och Lars Söderström gör båda ett starkt lopp och kommer in under timmen med marginal. Eric Wästanfors sprang sitt första millopp och gjorde en stark insats i värmen, även han in på en tid under timmen.

På damsidan var det tre ALK-tjejer som tog hem pallplatserna. Snabbast för dagen var Johann Rask som sprang in på den grymma tiden 42:05, härligt att se henne tillbaka på pallen. Tätt följt av Natalie som tog hem en andraplaceringen, efter en spännande slutstrid. Och härligt att se att även 3:e platsen togs av en ALKare av Lina Park som gjorden en bra tid. Det ryktas om att det var den fantastiska peppen från barnen var den bidragande faktorn.

Karolin Kärrå har gjort comeback, för två veckorsen sprang hon 5 km runt ljuseveka och idag milen på en fantastisk tid, nu hoppas vi får se henne mer i löparskorna. Amanda Karlsson fortsätter hänga på loppen med klubben senast det kupperade Torekov-Båsta idag var det betydligt mindre backar.

Härligt att även 4 ALK-löpare lockades att springa 5 km där yngsta löparen från klubben var Carl Madhani (P15) som sprang in på 25:40. På placering 14, 18 respektive 28 hade vi ytterligare 3 löpare Annie Karlsson, Sandra Uddeström och Erica Sjögren. Och vad ryktet säger lär det inte vara sista gången detta lopp springs.

Vilka löpare vi har i klubben, bra jobbat!