ALK-trio sprang Peters trail 52 km

  • 18 maj 2024

image: ALK-trio sprang Peters trail 52 km

ALK-trion Micke, Pär och Mimmi åkte upp till Huskvarna för att springa Peters trail 52 km utmed john Bauer leden till Gränna.

Start från Huskvarna IKHP. Vi kom iväg i ett bra tempo på stigarna och trion fick direkt känna av backarna. Bra stämning i gruppen och ständigt prat gjorde att kilometer efter kilometer avverkades. Solen sken men var ändå behagligt i skogen däremot kändes värmen av på alla öppna fält och hyggen.

Ett lopp bra organiserat och med fantastiska depåer som erbjöd allt från godis, saltgurka, hembakade kakor, soppa m.m.

Gruppen höll ihop fram till 32km i Bunn därefter ville Micke släppa gruppen. Var det tempot, backarna, energibrist eller värmen  som hade tagit ut sin rätt? Efter Bunn väntade ett lättare parti med nedförslöpa innan den slutgiltiga tuffa utmaningen upp till målgång på Gränna berget väntade. Pär och Mimmi kom in som 2:a man respektive 1:a dam på tiden 5:22:12 och Micke som åter fått energi kom in strax efter på 5:28 och tog en 3:e plats.

Sammanfattningsvis ett fantastiskt lopp som vi hoppas kommer igen och kan locka fler ALK löpare. Fanns utöver 52 km även 104 km och stafett.

Läs mer om Peters trail 

// Mimmi